söndag 9 juni 2013

Nyckelben

Norge sket sig, hade problem med att hitta runt på banan och väghållningen var inte vad jag hoppats på med nya däcken och dämparna. Dämparna gick att skruva till men kan nog finjusteras vidare. Däcken blev bättre ju fortare det kördes men krävde mycket uppvärmning. Lyckades ta pole position till slut och hade även med Hondan i femhundra där en femtetid åstadkoms.
Racet började med att starten togs och ledde i ett varv eller två innan Jarl körde om, kontrade upp i ledning men blev sedan omkörd igen och även frånkörd då han var snabbare. Lyckades sedan bromsa om kull i chikanen där det går långsammast på banan. Kåpor blev till skrot och även mitt högra nyckelben som knäcktes. Vi packade ihop och åkte hem efter det, hade fått remiss till röntgen i Elverum lite norr om Våler men då Gisslarbo ligger söderut så åktes det till Örebro sjukhus. Efter 4 timmar i väntan så kunde vi slutligen åka hem med besked att det blir nog bra utan åtgärder. Nu blir det knappast mer racing för mig i år, möjligtvis Karlskoga men vi får se. Vet faktiskt inte varför som det vurpades men tror att Contidäcken inte har samma bett som jag är van med från Avon, har alltid bromsat med nerlägg ända in mot apex men denna gång gick det ej och det var konstigt nog den första gången i torrt som slik kastning skett.
Min utmärkte systerson Simon ska ha stort tack för hemkörningen av mig som kanske inte var på bästa humör och även fick vänta och vakta bilen utanför akuten.

5 kommentarer:

 1. Det var tråkigt att läsa, Thomas. Det verkar som att jag måste beställa lite tröjor igen. Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Det var tråkigt att läsa, Thomas. Det verkar som att jag måste beställa lite tröjor igen. Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Det var tråkiga nyheter Thomas men till Linköping är du hel igen nyckelben läker bra på sex veckor.
  Lennart i Vittinge.

  SvaraRadera
 4. Glimt ur just nu, ska försöka med något annat arrangemang tror jag. Ungefär som du förra året.

  SvaraRadera
 5. Get well in time for Sviestad.
  Fernando

  SvaraRadera