torsdag 4 juli 2013

Det här är fränt

En av Spinnin Wheels kunder har moddat sin snösläde med en Honda CBX750 motor, kanske inte vassaste motorvalet men det ser bra ut.
Har läst ett i ett flertal artiklar senaste tiden att just denna motor är en tillförlitlig och säker motor som Honda släppte lite panikartat 1984 efter V-4 fiaskot som hade pågått i ett par år. Motorn är ytterst pålitlig förutom en liten sak som brukar hända, treans vevstakslager har en benägenhet att skära med stor säkerhet och som de flesta som läser denna webbens avigsida förstår så kanske kamaxelproblemen på de tidigare nämnda V-fyrorna är en anings enklare att handskas med.
Den mäktiga Hondafabriken släppte förövrigt nästan tio st serviceuppdateringar på VF750 hur de skulle få kamaxlarna att hålla innan de gav upp och gjorde om och gjorde rätt 1986 med VFR750. Läste en engelsk Bike där de direkt när den modellen kom började köra den 24/7 för att till nästa nummer kunna göra ett långtest för att se om denna höll ihop. Körde flera tusen mil på ett par veckor och plockade sedan isär den, det gick bra för Hondan men vad Bike tyckte vets det ej men en viss besvikelse måste infunnit sig då skadeglädjen uteblev.

1 kommentar:

  1. Lär vara skön sång ur piporna!
    /Bop

    SvaraRadera