tisdag 15 april 2014

Honda XR80R

Var i andra änden av Västmanland och handlade en mindre motorcykel igår. XR75 hette de när jag var knodd och nu XR80, 5 kubik och centralfjädring är utvecklingen som har skett sen ca 1975. Bra grejor som håller till skillnad från allt kommunistiskt kinaskräp som finns.
Igår när den testades var det förövrigt första gången i mitt liv som en slik apparat framfördes av mig och om man hade haft en sån som barn hade det nog varit fett najs.
Stella som kört med automatväxlad QR50 Honda i vinter tränade idag flera timmar på koppling och växellåda och börjar nog fatta det snart men det är en bra bit att vandra kvar, hoppas hon fixar det.
Förövrigt så är det ganska riskfritt att handla en Honda som denna då det pris som betalas för en begagnad är statiskt, kommer sannolikt få tillbaka pengarna om den säljs om ett eller tio år bara den är i skick. Kommer nog själv köra mycket med den för detta är ett kul fordon med körglädje, ska fixa en bana på vår åker tids nog, måste bara hitta en traktor med lämpligt aggregat där bak.

2 kommentarer:

  1. Du borde komplettera "Reaktioner" med en "avundsjuk" ;)

    SvaraRadera
  2. Hade en liknande själv för en massa år sen, gammla modellen utan centralfjädring.
    Skönt bröl ur en så liten stamp.

    /Bop

    SvaraRadera