lördag 5 april 2014

Inte bra

Har börjat med toppen till Kawasaki ISRen, turligt nog så plockade vi isär den. Hittade en brusten ventilfjäder och tre stycken lika brustna avgasstyrningar, inte bra. Ska se om en annan topp kan hittas på hyllorna då den som finns kommer kräva arbete som jag inte är rätt man att utföra.
Notera att det finns en tredje "fjäder" som ska se till att den inre inte krockar med den yttre, har aldrig sett en slik variant förut, om det är bra vets det lite om.
Annars så har Falun och DAKs marknad besökts idag, skulle egentligen ha nasat men det var fullt, fyndade lite istället men inget som intresserar läsare av denna som hemsöker den webbens baksida.
 Det fanns en snygg tankhalva till en Harley och ett par ännu stiligare mätare från en Austin Atlantic till salu annars inget annat av större allmänintresse.
När den mäktiga Fiatens grill riktades hemåt så körde vi på en katt mellan Borlänge och Ludvika, fick leta runt bland husen innan någon ville vetas vid den, det var tur för kissen det för den verkade kvickna till under tiden. Till slut var det ett par som visste var den hörde hemma och tog hand om den. Katten var enögd redan innan smällen och troligtvis så såg den inte att vi kom farandes på grund av detta. Tråkig historia men kanske fick den ett bra slut men jag är tveksam.

5 kommentarer:

 1. Mellanfjädern är väl ngtslags svängningsdämpare, om jag inte är ute på enhjulingen.
  Moderna toppar använder ju 'beehive'-fjädrar för att slippa alla hemska självsvängningar.
  Visste f.ö. inte ens att du gjorde kund-motorer.

  /Bop

  SvaraRadera
 2. Lasse är inte en kund, han är en kompis. Jag tycker nog inte att jag är duktig nog att bygga racermotorer på riktigt. Finns redan tillräckligt med inkompetens i den branschen.

  Beehive ska vara bra, tvivlar på att det kommer funka med det tryckarsystem som kawasakin har, lite för trångt.

  SvaraRadera
 3. Ödmjukhet är nog en bra egenskap när det kommer till motorbyggen.

  Ja, det är väl direktverkande tryckare? Har ett vagt minne om ett djungelknep med uppånervända tryckare från en kz650 i en z/gpz 750/900. vad det sen skulle vara bra för vet jag inte.

  /Bop

  SvaraRadera
 4. Vi kommer till Z650 tricksen tids nog. Då får du även veta det braiga.

  SvaraRadera
 5. Det var vänligt, tack!

  /Bop

  SvaraRadera