torsdag 24 april 2014

Ställbart

Här är halva tändningen till Hondan, notera stömbrytarna som ger möjlighet att köra med olika kurvor på tändningen.
Ser mig själv komma på rakan, Lill-Klas glider upp bredvid och grinar elakt åt mig, vi växlar ett par gånger till, jag provar att gasa fullt, vi växeldrar i ledningen, lägger i ännu mer växlar och gasar ännu fullare, Lill-Klas grinar ännu mer elakt och hissar trottlarna ännu mer samt kastar i ännu en pollett i lådan, jag svara med att göra den tolfte uppväxlingen och spänna gasvajrarna så hårt att kardelerna börjar spritsas upp, Lill-Klas hittar ännu fler polletter och börjar sakta dra ifrån, vänder sen nian bakåt och hånflinar, då men inte före det så öppnar Grandell luckan som döljer de två röda kontakterna och trycker bestämt ner en i taget, klick, klick och känner en kraft som om det vore änglar som sköt på där bak och lämnar en gråtande och nedslagen Lill-Klas i gummiröken från mitt vilt spinnande bakhjul.
Så kommer det nog bli.

6 kommentarer:

 1. Racing o poesi i ljuv harmoni! Vi längtar efter filmatiseringen!
  Go Grandell Go!!

  SvaraRadera
 2. Vakna Thomas, vakna!
  Nu yrar du i sömnen igen.

  /Lill-Klas

  SvaraRadera
 3. Jag har sett på film hur det går till i alla fall med bilar, det växlas och växlas, gasas ännu mer men mest av allt hånflinas det. Men när luckan till knappen öppnas med ett Zippotändarljud så vet man att det kommer vara den rätta sidan som segrar.

  SvaraRadera
 4. Poetiskt så det förslår. "Göte var en stor pöt" Det är lugnt Thomas jag har köpt tänning av Klas och har ständigt känt mig omkörd så vad som helst som blixtrar, om det nu är blixtarna det beror på borde enligt konsekvensen göra Dig till en Nike.
  / Tomas den 2e

  SvaraRadera
 5. Nog skall det mer till för att Thomas skall bli en gudinna. Men nu har jag iaf förberett, så gott det går.

  SvaraRadera
 6. Kalas, jag ska börja snickra ihop en lucka med Zippoljud.

  SvaraRadera