torsdag 8 maj 2014

Insex , bra eller anus

 Har tidigare skrivit om att jag gärna vill undvika insexskruvar och fick då en undran om varför så nu kommer svaret. Jag skruvar relativt mycket och till största del isär saker som om man har tur aldrig varit isär tidigare men ofta någon annan klåpare än mig har dragit ihop. Skruvarna sitter hårt och är oftast smutsiga och då kommer nackdelarna med de invändiga sexkanterna fram.
Bromsskivor som jag nästan på daglig basis demonterar brukar inte lossna lättvindigt, om man använder luftverktyg så blir det med stor sannolikhet runt i hålen, om det dras utan förlängare så blir hela nyckeln en fjäder som när det väl släpper snärtar till handflatan eller fingrarna med sån kraft så att till och med en sån hårding som Grandell nästan börjar lipa. Har lärt mig det hårda vägen att sätta någon slags förlängare emellan hand och nyckel. Verktygen är helt enkelt för slanka, om du försöker slå loss med handen som man inte innebär några problem men den fast eller lednyckel så fjädrar bara det tillbaka.
Var är skruven
 Problemet som beskrivits ovan är ett problem men det största är att de fylls med skit, se bilden ovan och försök hitta den dolda skruven. Turligt nog kunde det ses på baksidan av kåpan att det fanns en skruv där och med T-handtag kunde den lossas utan rengörning. Om det inte varit en utvändig sexkant utan tvärtom så skulle den ha krävt invändig puts, om jag hade försökt trycka in en insexnyckel så skulle det resulterat i packad skit. Bäst går det när man gör så och kommer halvvägs in och provar dra för att man inte orkar kratsa ur hålet, ibland slutar det med borrmaskinen. Där har dock en insex en klar fördel, de är enklare att borra ur.
Tittut
En annan bra grej i eländet är att det finns verktyg med kulor så att det funkar att dra i olika vinklar annars är det mest anus.

4 kommentarer:

 1. Varför inte ett långt rör eller hylsa över hela insexan och lite till något större en själva verktyget (insexan). Bara en undran.
  Räven (GS500)

  SvaraRadera
 2. Varför inte använda en underbar fransk produkt för att få bort insex? Kolla länken i mitt namn.
  /Bop

  SvaraRadera
 3. Hålborra'n har noterat att han brukar nå betydligt större framgång i insexkriget om vapnet är insexhylsor i stället för dessa förhatliga L-nycklar.

  SvaraRadera
 4. Jag föredrar hylsorna med, med de finns inte alltid till hand men de löser endast ett av problemen, det blir stabilare verktyg.
  Hade besök förra veckan av en annan bloggare från Dalarna, skulle lossa en skiva, trots hylsa, rena skruvar, bra åtkomlighet så slutade det med huggmejseln.

  SvaraRadera