tisdag 25 november 2014

Avdragning

 Paula och hennes snubbe pysslar med att plocka ner en Kawasaki Z1000J, svänghjulet på denna modell är av den bra modellen som går sönder av sig själv, bara sådär. Bra alltså för en slik person som säljer begagnade motorcykeldelar men kanske inte för ägarna av dessa storkawor. Det finns ofta en kund som väntar på en donator, nya original ska visst priset vara uppåt 6000 spänn så begagnat är eftertraktat.
Det som skulle bort denna kväll satt extrahårt, originalavdragaren kroknade illa kvickt.
 M18x1,5 skruvar har man oftast inte gott om men ett gammalt tricks är att använd bakaxeln som ibland passar. Hittade en som begåvades med ett vinkeljärn som duger att slå på, att använda hela axelns längd och dra med är nog ingen bra idé var tanken med detta, fungerar mest som en fjäder då.
 10-15 rejäla bankningar senare lossade svänghjulet, anledningen till att det satt så inutahelvete hårt var troligtvis att det har roterat på konan och kletat ihop.
Samma motor har även en spännande låsning av drev bulten, en kan ju undra vad det är för fel på en vanlig vikbricka.

På tal om donation så snackades det om organdonationer förra veckan, trodde det var alla hjärtans dag och blev alldeles orolig för att få sova på soffan igen då det glömts bort i vanlig ordning. Nu var det inte det utan det diskuterades av någon annan anledning, kanske för att det är nödvändigt. Endast 15 % av medborgarna har anmält sig till donationsregistret, det innebär att du som läser detta med stor sannolikhet inte har gjort den lilla ansträngningen som om det går riktigt illa kan rädda någon annans liv, skärp dig. Om du likt jag kanske inte är dryg men i alla fall god och självbelåten och redan har registrerat dig så ska du inte likt de andra femsjättedelarna skämmas. Hör du till de som skäms så kan du när skämts klart gå in på länken och anmäla dig hos Socialstyrelsen. http://www.socialstyrelsen.se/donationsregistret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar