söndag 9 november 2014

Lokalproducerat

 I Kolsva finns i stort sett allt som behövs för ett drägligt leverne, exempelvis en vattenskärningsfirma. Behövde lite plåt till bastubygget som hade varit ett elände att klippa ut själv och resultatet skulle aldrig ha blivit så bra som detta, billigt är det med, plåten hade kostat mig mer att köpa hos järnhandlaren än färdiga grejor hos den utmärkta firman Kolsva vattenskärning.
 Bockade kanterna lite med min kinesiska multiplåtmaskin, den kan bocka, valsa och klippa är det tänkt, de förstnämnda funktionerna är möjliga men klippningen kan en glömma.
 Turligt nog så gjorde jag en plåtsax i yrkesskolan som fixar den uppgiften utan problem.
Vad månde det bliva.

3 kommentarer:

 1. Den kommer att värma vattnet fort med alla vingar på röret

  SvaraRadera
 2. Kanske du tillverkar bastulaven av plåt :D

  Har du vatten framdraget till bastun?

  SvaraRadera
 3. Lavar i plåt vore något men det funkar inte längre för mig. Då jag har bytt medborgarskap till svenskt för att kunna rösta (gick sådär) så har den eventuella hårdhet som funnits i min kropp runnit ur. Letar efter plåster och tycker synd om mig själv mest hela tiden, Paula får sjunga tullelille för minsta skrubbsår, snart så kommer det börja grinas om det är lite sorgligt på TV med. Undrar om finnarna vill återta mig eller jag bara är att betrakta som en vekling nu.

  SvaraRadera