fredag 26 december 2014

Ganska klart

 Först så kommer en bild på bakhjulet från en XL250 som sitter på min Drixton, har jobbat med att få ner vikten på denna cykel men blev aldrig klar med det hjul som påbörjades för 3-4 år sedan. Vägde ett slikt nav och det viktar in på 5,3 kilo med drev och sköld men utan ekrar och fälg.
 Det hjul som kommer ersätta det gamla CB125 på just XL250 racern har ett nav som inte har lättats mer än att lite distanser har gjorts i alu istället för stål, exempelvis den ovan som monteras mellan drevhållaren och navet som sparar in ca 50 gram. Det finns en liknande mellan hjullagrena men den fick vara ostörd än så länge.
Kunde fortsätta använda gamla Hondaskölden efter lite arbete, parade ihop den med en arm och excenter från en DR600 och skalade bort 130 fram till.
Slutligen så blev komplett vikt på bakhjul strax under 6 kilo, det får jag vara nöjd med. Hade tänkt montera på däck men hade inte allt som behövdes. Det kommer komma ett par tips lite senare om hur du kan plocka ett kilo till utan att knappt behöva arbeta för det. Dreven är samma som jag gjorde till cykeln 2007 men med nya hål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar