måndag 20 april 2015

Den lille elektrikern

NEC-prylen är en CDI från en Honda CX500 Turbo, pickupspolen kommer från samma plastback. Ska försöka få ihop en tändning av detta som lirar istället för de brytare som satt monterade förut. Förra gången jag ägde knarren var det monterat en Ignitortändning vilket är en bilgrej som ersätter brytare men vid återkomsten till Grandells verkstad var den borta.
Idag har det plockats ihop lite delar, har svarvat ner plattan till rätt diameter, mätt och försökt klura ut vad kablarna är till och just nu finns det i alla fall en tro hos mig att detta kommer funka.
Skulle kunnat sätta tändningen på vevaxeln men Scitsuvarvräknaren är av den modellen som vill ha gnibba varannat varv och det är ju fint att kunna behålla den. Sen går det ju åt hälften så mycket kräm under ett race så då borde mindre batteri kunna användas.
Lika/liknande boxar finns på CB 650-750-900-1100 och CBX1000 men är då tillverkade av OKI, en sån skulle knappast hamna på min Honda, de är finfina grejor för en som livnär sig på att sälja gamla motorcykeldelar.
Fortsättning följer.

2 kommentarer:

  1. Finfina grejor är av dålig kvalitet i din bransch.

    Alltså desto sämre kvalitet desto mera eftersökt och därmed dyrare. Vart tog billigt och bra vägen?

    SvaraRadera
  2. Finfina grejor är sånt som ofta går sönder och är originalmonterat som exempelvis OKI MPS200 CDI boxar. Det ska även finnas många cyklar i omlopp för att vara riktigt bra. Just CB 750 - 900 är extra bra cyklar i min bransch, hela cykeln är en guldgruva, det mesta går sönder på dessa.
    Billigt och bra tycker vi inte om men om du vill ha det så skaffa en Z500 Kawasaki, finns nog inget som passar in bättre på den beskrivningen, helt värdelös enligt mig.

    SvaraRadera