torsdag 23 april 2015

Läckage

 Hondatanken har faktiskt jag gjort en gång i tiden, fick öva på att svetsa aluminium i veckor innan det kunde bli en tank. Just svetsning är en grej som inte är lätt för mig, har varken känsla eller talang i ämnet. Efter hårdträningen förra gången funkade det skapligt men då en annan grej skulle fixas i alu ett par månader senare var det som om allt var glömt.
 Läckaget är mitt på en flat yta, tror att det svetsades dit en skvalpplåt på insidan och det är säkert den som är boven i dramat. Vill även minnas att sprickan fanns där redan 2007 men nu ska den vara bort.
Började kvällen med att syna Youtubes svetsklipp för att försöka komma fram till en bra inställning av maskinen, tittade nog på för många experter för det blev lite snurrigt till slut. Knatade istället ut i smedjanoch testade själv och fick till en del riktigt fina strängar blandat med den andra sorten.
När det var klart så plockades tanken fram och arbetet påbörjades, om det gick bra, nä, om det blev tätt, hoppas det. Den avsevärt mycket större kylytan på tanken plus skvalpplåten krävde mycket mera ström än vad provbiten som låg tätt på bordet krävde, skulle jag inte vara så kass på svets så skulle det inte varit något problem.
Imorgon ska det provstartas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar