söndag 26 april 2015

Vance and Hines

Vilka killar, Terry Vance och Byron Hines, jobbade hos Russ Collins som hade jättestor och framgångsrik trimfirma, RC. Russ själv är nog mest känd för Atchison, Topeka and Santa Fe som hans tremotoriga Honda top fuel knarr hette, sök på nätet och låt dig imponeras.
Terry och Byron skruvade och körde RCs grejor men bestämde sig för att öppna eget och det gjorde de nog rätt i.
Igår i Stallarholmen var det så tursamt att jag hittade en isärplockad V&H dämpare med helt skal för det moderata priset femtio kronor. Om det inte varit så tursamt hade det ståtts och tillverkat i stort sett samma grejor den kommande veckan. När Hondan byggdes användes just en sån dämpare som bilden visar som utgångsläge, den har sen dess ersatts av en avsevärt mycket större burk med ett jättestort hål i, den är ganska kass på att dämpa ljud har jag men konstigt nog inte decibelmätarna noterat. Nu kommer det bli tystare och förhoppningsvis snabbare då det enligt mina illusioner och teorier ska vara ca 200mm mindre sträcka mellan ventil och mynning än vad det var med jätteburken. Tråkigt nog var den gamla stora dämparen lätt som en plätt så vikten kommer nog inte minska.

3 kommentarer:

  1. AT&SF i all ära men The Sorcerer, som han byggde efter att ha klotat & skrotat, var snäppet värre.

    SvaraRadera
  2. AT&SF i all ära men The Sorcerer, som han byggde efter att ha klotat & skrotat, var snäppet värre.

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde som det står i inlägget och kollade AT&SF men noterade att loken som det var mest bilder på var nästan mer intressanta.

    SvaraRadera