söndag 17 maj 2015

Äta på påse VARENDA pryl. Hur ofta har vi inte hört det när vi köpt ett "basket case", alltså ett objekt som den tidigare ägaren skruvat isär för att sedan sälja innan han orkade/hade tid/kunde få ihop det igen? I små lådor, kartonger, plastbyttor och diverse förvaringskärl garanteras ALLT finnas kvar. Å vi väljer, mot bättre vetande, att tro på det. Igen. Å igen.
 En gång har det faktiskt hänt mig, en TWN jordfräsmotor från sent 30-tal skruvades isär sent 80-tal för att köpas av mig tidigt 10-tal, å allt fanns kvar! Nu har jag ingen som helst anledning att tro på det igen, ingen som helst. Nånsin. Min gång är förbrukad.
 Kanske är det vist ordnat, en genetisk överlevnadsstrategi, att vi människor är mer optimister än realister, alltså valde jag ändå att tro på det ännu en gång till. Den KTM puffra som figurerade härom dagen köptes i många delar. Men när killen plockat dem i märkta småpåsar och de defekta delarna tom märkts med artikelnummer, vad skulle då kunna gå fel?

 Ödmjukt

1 kommentar:

  1. Tjaaa...Det vanliga är väl att man inte har en aning om hur de noggrannt uppmärkta delarna ska sitta ihop (eftersom man inte själv skruvat isär det hele)

    SvaraRadera