måndag 25 maj 2015

Finsk prioritering

 Nästa vecka ska vi till Finland och tävla på Jurva som nuförtiden både är lång och nyasfalterad, kommer bli som att köra på en riktig racerbana, en sån där som en kan se på TV. Över 4 kilometer lång bana, race på sju varv ger nästan tre mil racing.
På tal om Finland och dess invånare så är de det folk i världen som dricker mest kaffe, därför har de en riktig bryggare med sig på racen.
Hondan ovan är ruggigt snabb men Jouko som kör den är inte smalast i världen. När jag körde Segerkvists Triumph så kunde jag nätt och jämnt hänga med finsken i suget bakom på långrakan trots att det var som att köra i vacuum, fick stoppa ut huvudet i fartvinden för att kunna andas. Gissar att det är närmare 100 än 90 hästar i denna riskokare. 

4 kommentarer:

 1. Med tanke på att ölkylen är flera gånger större än kaffebryggaren, kan man då drista sig till att tro att deras ölkonsumption är proportionell till storleken på den nödvändiga hårdvaran? Om, ja; hur mycker öl dricker de?

  SvaraRadera
 2. Topplistan:
  1. Tjeckien 132 liter
  2. Tyskland 107 liter
  3. Österrike 106 liter
  4. Irland 104 liter
  5. Kanada 98,5 liter
  10. Finland 83 liter
  24. Danmark 67 liter
  34. Norge 52 liter
  35. Sverige 52 liter

  SvaraRadera
 3. Slagna av Norge, det suger.

  SvaraRadera
 4. Måste ta detta med Joukko; det skulle innebära att om jag dricker 5 öl så är han tvungen att dricka 8, för att inte kvadda statistiken. Borde kunna spegla sig på körningen dagen efter.

  SvaraRadera