måndag 14 september 2015

Jyllands Ring

Har som du kanske noterat varit och tävlat i Danmark på Jyllands Ring.
Innan vi åkte dit så tog Pelle, Lasse och jag en tur till det forna Östtyskland för vidare färd mot Västtyskland där min Bakker levererades till Fränki. Han hade en massa fräna grejor som skulle kunna skrivas mycket om och det kommer det göras bara Lasse mailar över bilder, min egen tjänstekamera var glömd hemma och det finns inte en sån där TV-telefon i min ägo.

Fredag kväll kom vi fram till Resenbro och på lördag tränades och tävlades det. Då Nordiska Cupen i Stora Forgotten redan är bärgad så fick som tidigare nämnts den cykeln stanna hemma och all kraft las på tvåfemtio. Tyckte jag körde hårt och fort på tidsträningarna som gick i blött och halvblött men var inte alls med i matchen med flera sekunders luckor framåt. SmåHondan som enligt min åsikt skulle briljera på banan höll inte med mig utan var avig, den är ganska lång i hjulbasen vilket inte funkade så bra på denna knixövning till bana. Om jag ska fortsätta med småHondan behöver nog en kortare sving göras för banor som dessa.

Race 1
Tog starten och skapade en lucka på den halvblöta asfalten och trodde att det skulle ordna sig men blev snöpligt omkörd på sista varvet av Timo Haapoja som nog hade lurpassat på mig länge, försökte kontra men missade segern med mindre än en sekund, klantigt av mig.

Dagen efter var det riktigt blött och jag som inte brukar träna på söndagar fick göra ett undantag då det även var tidsträning för den dagens race. Pillade lite med fjädring och lufttryck och den uppmärksamme Lasse drog åt framaxeln som höll på att lossna vilket hade blivit en trist historia om så hade hänt. På träningen uppdagades ett bestyckningsproblem som löstes nästan till racet, har nog haft det hela säsongen men i torrt väglag märks det ej då det hela tiden går med attack då.

Race 2
Missade starten vilket inte är en vana jag har, kom trea eller liknande in men tog sen rygg på Timo som höll på att halka av flera gånger. Lät honom få lite mer lucka då det såg vådligt ut men fick sedan upp farten efter 4-5 varv och klippte honom med fart när jag väl kom förbi, vann sedan racet och tack vara det även Nordiska Cupen även i 250cc.

Den som dock gjorde bäst ifrån sig var Per, Pelle, Jordan Holmström som inte bara fick ihop sin Norton utan även körde med ackuratess till sig en fjärde och en andra plats och därmed tog silver i 750cc cupen. Hans körning på lördagen var sevärd och det lovar gott inför nästa säsong, då vinner säkert han alla race i 750.

Detta var nog det sista racet i 250cc för mig, Forgotten Era kanske jag kör någon mer gång men vill satsa på 750cc samt eventuellt 350cc nästa år, återstår att se vad det blir.

4 kommentarer:

 1. Va bra att du kör så lugnt o försiktigt, stort grattis från din mamma.

  SvaraRadera
 2. Håller med mamma, du borde vara försiktigare så någon annan får chansen att vlnna ibland... / Bertil

  SvaraRadera
 3. Lugnt, försiktigt, vinst, så försöker jag alltid få till det. Det viktigaste är dock det sistnämnda.

  SvaraRadera
 4. Stort grattis från gruvhålet.

  SvaraRadera