söndag 6 september 2015

Lindström Silverpil

 Var och nasade skrot i Falun igår och det gick fint, hade med cykeln på bilderna som verkade vara intressant för många. Mitt eget intresse i dessa maskiner är ungefär lika stort som mitt intresse för snickeri, målning, dammsugning, fotboll, stickor under naglarna osv. Tänkte nämna ishockey men riktigt så ointressant är inte dessa Pilsnersilar.
 Just denna ska vara en av 200 specialare som Göte Lindström skruvade ihop och sålde till USA 1960, har sökt på nätet efter dessa men inte funnit något som bekräftar det. Uppgifterna kommer från en Husqvarnamekaniker som jobbade med Amerika-Lasse på den tiden. Samma uppgiftslämnare nämnde även 203cc cylinder så toppen lyftes igår för kontrollmätning, om det har varit big bore på den så har det just varit, är på 175cc.
 Fick inte igång den igår på marknaden då den slirar på kopplingen men nytt försök idag gav rök ur röret. Till min stora förvåning gick den riktigt bra, faktiskt överraskande bra. Det kanske inte var så dumt att basta 16 på femtiotalet.
Säljes gärna, reggad med papper, pris 17500kr

1 kommentar:

  1. Hej

    Finns Silverpilen kvar?

    Mvh Daniel. turbofever@hotmail.com

    SvaraRadera