torsdag 3 september 2015

Kungahallen

De som har varit på besök i Gisslarbo och inne i vårt hus minns oftast Gustav den femtes entré.
 Historien säger att gamla Kungen skulle övernatta efter en jakttur i huset. Troligen så var detta inte ett spontant besök då de som då besatt vårt hus renoverade upp hallen så den gamle monarken skulle bli imponerad då han klev in. Min tro är att det var en rejäl duns med deg som las på paneler, lister och sniderier innan det var fint nog. Sen när den stora dagen kom så ska visst Gustav rusat snabbt genom sagde hall uppför trappen till sitt gemak och somnat snabbt, troligen helt oupplyst och oimponerad av värdfolkets ansträngningar.
För att detta inte ska upprepas men gäster som är likgiltiga har nu hallen kompletterats med en SRM och min tro är att om nuvarande kungen kvistade förbi skulle han gärna stanna till för att beundra grannlåten.

3 kommentarer:

 1. Kan knappast bli ståtligare, men jag tror knappast knugen fattar vad det är. Bättre då att bjuda in prins Daniel som har ett förflutet som crossförare och numera i största hemlighet (ja nu är det inte hemligt längre) motionerar i den skitigaste gentlemannasporten trial. Han kanske fattar att det är en MC motor.

  SvaraRadera
 2. Varför ville Kungen jaga inne i huset?

  SvaraRadera
 3. Kungen tror jag är intresserad av mekaniska ting, vet dock inte säkert. Prinsens trialintresse kom som en positiv nyhet.
  Tycker förövrigt om kungahuset, inte av personliga skäl då deras förehavanden inte kunde vara mig mer likgiltiga men de sprider mycket glädje hos andra. Lyckan hos tanter och andra intresserade är vid varje nytt bröllop är monumental, jämför med hur stort intresse fotbollen får och vad den kostar så är monarkin säkert billig fast med annan målgrupp. Opium för tanterna.

  Vad kungen jagade inne i huset vid besöket kan ge upphov till spekulationer, det var knappast pigorna.

  SvaraRadera