tisdag 1 september 2015

La Strada

 Moto Guzzi köptes igår efter en koll på den stora annonssidan. En kanske inte kan säga så mycket om detta märke men designmässigt har de ofta varit ute i halkigt väglag, likt Yamaha på första delen av åttiotalet verkar det mesta bli fel med få undantag. Skillnaden mellan pianofabriken var att de lyckades ta sig ur träsket på ett par år men Guzzi behövde ett kvarts sekel för att komma in på banan igen.
 Stradan på bilden är ett lysande exempel, betänk att Ducati hade släppt 888, 916, Monster med flera åren innan 1995 då denna byggdes. Vem köpte en sån egentligen, Stewie Wonder kanske, tror dock att de är bättre kvalitetsmässigt bara de funkar vilket denna inte gör.
 Priset var hursomhelst rätt och det finns säkert en salt knarr där under allt som skymmer den, har fått förfrågan vid ett par tillfällen om att bygga en kafferäser och bättre utgångsläge än denna kan hittas men samtidigt är det inte så svårt att få till den tror jag. Finns konstigt folk som bygger på den ultimata styggelsen CX och får till det, då borde detta vara lätt som en pannkaka.
Guzzin har fina detaljer och den har nog rätta ljudet samt blir nog relativt lätt både till vikten och att köra. Ska bara bygga lite annat först.

1 kommentar: