lördag 2 april 2016

Da Shit


Den som har en sånhäringa tändspoletestare, han, hon, den personen, racerföraren, nästa ägare, måste vara glad! Sätermannen har en sån här tändspoletestare, just den här tändspoletestaren, och han är glad. Inget sånt där semimodernt mumbojumbo med instruktioner på asiatiska. Nä rejäla grejer sen strax efter det stora kriget, med text på svenska. Vilken liten elektriker som helst förstår hur det skall testas spolar, kondingar och lampor.
 Min far hjälpte nån gång i sin ungdom till lite på en cykel o mopedverkstad i motorstaden Hedemora, där fanns en manick mycket lik denna. När han många år senare sprang på just den här på en skrotmarknad handlades det. Hans förstfödde fick ut denna del av arvet redan i förskott och efter en reparation av minns inte längre vilken del det nu var i det elektromekaniska som tröttnat med åren, har den alltsedan suttit monterad vid källarens mekbänk och tjänat väl.

 Ödmjukt

1 kommentar:

  1. Denna förnämliga apparat dömde ut min Boschtändspole till min helSvenska Husqvarna militär motorcykel. Friden och startvilligheten återfanns dock icke förrän ett Biltema universaltändspole "asiatiskt?" monterades.

    SvaraRadera