måndag 11 april 2016

Hammaren och svastikan

 Har istället för att bygga nytt trippelavgassystem i mitt svetsrum ägnat fyra timmar åt att städa detsamma, hittade massor med grejor. Exempelvis en sovjetisk hushållshammare, flång i kartong från Stanko Import.
Läste eller hörde för inte så länge sedan en sak som tål att funderas på. Någon, vet ej vem men troligen en göteborgare hade pratat om att det där med kommunism var inte så dumt ändå, visst hade det gått överstyr med ett par snedsteg här och där men det var ändå för en god sak. Svaret som kom från opponenten var att då kunde en ju tycka att nazismen också var en fin grej med sina autobahns och fina samhällsbyggen med ytterst låg arbetslöshet i trettiotalets Tyskland. Det är liksom svårt att bortse från alla miljoner som avrättades eller fängslades i arbetsläger på grund av att de kanske inte hade den rätta tron.
Vilken av dessa ideologier som gett mest jävelskap i världen vet jag inte, vet inte ens om det är något som jag vill ha reda på, inte i reda siffror i alla fall.
Nordkorea är säkert fint så här års, bra väder uppväger säkert det faktum att staten gick ut för ett par veckor sedan och meddelade medborgarna att det skulle bli en gnutta svält de närmaste åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar