torsdag 21 april 2016

Kalle MoraeusGillar inte Kalle Moraeus. Kanske är det en underliggande avundsjuka, vi är ju ganska lika, en lite för fet, lite för tunnhårig Dalmas som hörs för mycket och syns i för många sammanhang? Men han gör slantar på det... Nå, ett har vi alldeles bevisligen gemensamt. Vi har bägge besökt Varnhems Moped och MC museum.
 Undertecknad svängde förbi då jag passerade på väg mellan dagens förvärvsknäck o nattens B&B, å eftersom bra saker händer bra människor höll de naturligtvis extraöppet en stund just idag. Farbror föreståndaren hade i väntan på ett bokat sällskap tiden att ge mig en privat guidning, något som alltid höjer värdet på ett museibesök. En sån DKW Hummel som Sätermannen tog sina första motoriserade steg på fanns naturligtvis, en JAWA av mycket udda modell fanns naturligtvis, en Guzzi Dingo väckte ett mindre habegär, flera Svalan (made in Dalarna) fanns där mm, mm.


Fick höra historien om den första moppen i samlingen, en sopslut Compact som bärgats ur en buske. Fick höra historien om Tysken som förvånades över avslaget på budet 5800 Euro för en Garelli moped, men som bekant är samlare inte säljare. Fick höra historien om Kalle som nyligen besökt stället och blivit lite avundsjuk. Fick slutligen höra historien om killen som med jämna mellanrum ringer och lägger bud på kompletta samlingen, förgäves, samlare är som bekant inte säljare.

 Ödmjukt

6 kommentarer:

 1. Du gillar inte Kalle Moreus. Du är inte ensam för det gör inte Billy Opel heller. https://www.youtube.com/watch?v=Iu1JEnlBjEU

  SvaraRadera
 2. Vad är det för fel på Kalle, bor han för långt från Säter.

  SvaraRadera
 3. Så vännen Nikodemus är inte samlare? ( med 168 st cyklar) han säljer ju.

  SvaraRadera
 4. Så vännen Nikodemus är inte samlare? ( med 168 st cyklar) han säljer ju.

  SvaraRadera
 5. Svante. Vännen Nikodemus är ingen samlare, han köper emellanåt på sig partier men då i förhoppning att kunna sälja dem med en slant i förtjänst. Eftersom han inte alltid kommer till skott med en försäljning samlas prylarna på hans ägor... Men nej, han är ingen samlare.

  SvaraRadera
 6. Thomas. Mitt inflytande är större än ens jag kunde ana. I går uttryckte jag ett ogillande över den trinde masen. I dag klubbade de ner honom med tillhygge i direktsänd rikstelevision.

  SvaraRadera