söndag 3 april 2016

Falun ToR

Lasse och hans kamrat var i Falun igår på marknad, förväntningarna var låga och tur var det då inte mycket fanns att handla och vi är inte kräsna. Hittade fyra fina collage med gamla Speedwaybilder med tillhörande bildtexter som gav ett habegär men handlaren var ingen lysande försäljare. Hans kassa attityd gjorde att affären inte blev av även om jag var halvsugen, då han förklarade för mig att en sån som jag knappast kunde veta vem Fundin eller Olof Harald var eller veta hur en Jap ser ut fast ingen ens hade ställt frågan så struntades i handlingen, funderade lite på att fråga om han hade några SRM delar men även det struntades det i, var inte värt att ödsla mer tid. Fina tavlor var det hursomhelst.
 NGK klocka i bra skick, 650 kr, vilket kan verka dyrt men som jämförelse så ligger Championhjälmklockorna på runt 2000kr, kvalitet kostar.
Marchalklockan var fin, 1300kr, pryder sin plats på vilken vägg som helst.

3 kommentarer:

 1. Han kunde ju inte veta att du redan som femåring hjälpte till att meka farsans JAP speedway på gamla banan vid Ryd Linköping

  SvaraRadera
 2. Tror inte att klockorna tillverkades av tändstiftsfabrikanterna själva varför jämförelse av kvalitet av den anledningen är irrelevant.

  Skall du ha en klocka av fabrikatet Champion så kan du vända dig till Champion Clock Company (i Pakistan). Klockorna säljs av Ur & Penn i Sverige. Dom klockorna är säkert både billigare och bättre tidsvisare än hjälmklockan ;)

  SvaraRadera
 3. Men de är inte snyggare och egentligen inte alls bättre då jag blir glad varje gång som Championklockan vittjas på tidsuppgift. Det är värt mycket.

  SvaraRadera