torsdag 6 juli 2017

Korv


Riktigt varför man stoppar en korv i däcket har jag inte förstått. Antar det har nått att göra med att man inte vill bryta en tävling där allt flyter och fungerar för något så banalt som punktering? Denna mysko skumgummipryl (inihelveteextraförstärktspecialhärdatmenändåskumgummi skumgummi) sägs i normalutförande motsvara ett ringtryck på ca åtta hekto. De tuffa pojkarna använder tydligen en gammal plattmodells träborr för att perforera korven ner till vilket tryck de nu anser vara mer optimalt än 0,8 kg...

Nå. Junior skall till helgen iväg för att köra Stångebro på sin endurohoj, å sen ett par år tillbaks är hans satsning så seriös att han inte tänker ta risken att stoppas av en punka, alltså åks det på korv.

Hanses far kallas in vid korvmonteringar, kanske inte så mycket för sitt kunnande som för att han kan bidra med två händer till, vi kan nämligen inte montera korv nån av oss. Hur vi gjorde förra gången minns vi aldrig heller. Men vi har lärt oss att det går bra när vi gör det tillsammans, å den vetskapen kör vi på.

Denna kväll gick det nog bättre/enklare/snabbare än nånsin förr. Som vanligt. Å därför sa vi som vanligt, nu får vi se till att komma ihåg den här tekniken till nästa gång. Snart står vi där igen och har i minnet inget annat kvar än känslan av att vi är bra på detta. Känslan man når långt på.

 Ödmjukt

1 kommentar:

  1. Hur svårt kan det va? https://www.youtube.com/watch?v=kk0tMCnqgk4

    SvaraRadera