lördag 29 juli 2017

Lättsålt 2


Tidsfördriv, impuls, snygg och frän var anledningarna bakom inköpet av Prässebos gamla postiljoncykel här under försommaren. Någon minns kanske inlägget.

Nå, när man ändå har en pryl är ju nån typ av användning kul, här i Säter är en självklar användning för en gammal trampjonne den cykelcruising som arrangeras i samband med vår nostalgihelg. Planen blev alltså att cruisa lite runt Salutorget och sedan, via den stora annonssidan, leta på någon idiot, med fördel en stockholmare, som köpte cykeln så jag slapp uppbringa utrymme åt nåt som ändå var använt och klart.

Redan förmiddagen efter cruisingen stötte jag på en bekanting, definitivt en stolle, en trevlig djävla stolle. Stollen hade i sällskap en annan stolle, verkade också vara en trevlig stolle, dessutom stockholmare! Stockholmaren (visserligen utflyttad, men sånt flyttar man inte ifrån) och jag presenterades, vi hade tydligen ett gemensamt cykelintresse... Därtill var liraren gammal Förstepostiljon!

Halva timmen senare var cykeln såld, slantarna i fickan, köparen nöjd, säljaren nöjd och cykeln på väg att levereras eftersom den kanske bäste vännen ända just hade vägarna förbi hojens nya hem.

Snabbt, elegant och utan inblandning från den stora annonssidan stod TVÅ idioter hemma på gården, Sätermannen gjorde en ny bekantskap och nån snygging (hundralapp) på sin hobby! Erbjuder man högintressanta kvalitetsprodukter blir det tydligen lättsålt.

 Ödmjukt
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar