söndag 7 juni 2020

Svinpitt Deluxe

Har haft dessa Facom skruvutdragare länge men aldrig använt dem. 
Notera att en skruv sitter kvar i nedre hålet, den har nog inte varir så enkel att få bort då den till och med har lackats vi.
Moddade först en bromsskiveskruv.
Använde den sen som centreringsverktyg.
Napakymppi eller mitt i prick, detta borde vara problem ett löst.
Sen i med Facomdornen som slogs i och verkligen satt hårt. Hylsan för tolvans nyckel och så drogs den loss, eller inte då den snurrade i skruven. Funkade sådär, men hålet fanns där och lite mer borr samt en M8 gängtapp som rensade ur fixade resten. min tro är att Facomdornen vidgade skruven och låste den ännu mera.
Tidigare på dagen togs en avgasskruv bort från en Suzukitopp, svets och svetstång fixade den biffen, fortsätter nog med den varianten som har funkat i många år.

2 kommentarer:

  1. Har motsvarande men av fabrikat Bacho. Dom har fungerat svinbra, förutom en gång när den klenaste gick av, vilket jag skyller på tidigare användning loctite och avsaknad av förvärming med värmepistol i vid demonteringen.

    SvaraRadera
  2. Hur bra blev hålet när du vinglade med borrmaskinen? Hade kanske varit bra med lite uppvärmning av "tornet" där skruven satt fast innan du tog i för kung och fosterland. Bättre lycka nästa gång, den här metoden är i alla fall bland de bättre. Hälsningar Motala-skägget

    SvaraRadera