onsdag 14 mars 2012

60 dagar

Tiden går fort när man har roligt, och annars med.
Toppen till Drixtonen är klar och redo för hämtning hos Bohlin. Jag hoppas att det kommer göra susen och plocka in ett par pållar till i den annars lite loja puffran. Utöver det så ska cykeln lättas igen, har en gaffel som lättades för ett flertal år sedan som ska provas. Sålde den till Pentti för ett par år sedan men den kom tillbaka då den inte var bra nog, kommer nog vara bra nog åt mig. Nytt bakhjul kommer banta bort 1-2 kg, det hjulet är nästan klart. Hade lite mer planer men kommer nog satsa på att få ihop en fungerande snabb motorcykel och inte en supersnabb som blir klar i höst. Ny tändning kommer kanske dit, kanske inte, måste lösa varvtalsbegränsningen på magnettändningen först innan den kommer monteras. Utöver detta många fler pryttlar som nog får bero just nu.
Tallisen hade det ännu större planer för men jag ska nog börja med att laga växelreglaget och byta däck. Om två månader är det race i Finland, tanken är att vinna i alla fall något löp.

2 kommentarer:

  1. Blir det skumgummihjul (som finlandsvensken skulle sagt om däcken), alu-ekrat eller skippar du bakbromsen?

    Trade secret, eller hur tänkte du reducera vikten?
    OK, det var stålfälg förut... :)

    SvaraRadera
  2. Lättare nav som är lättare istället för det tunga XL250 nav som jag har idag, det navet har även fått smaka på svarven. Har även en Borranifälg till nya hjulet, 300 gr mindre att släpa runt på.

    SvaraRadera