söndag 11 mars 2012

Allegro


Fönsterputsen som vi har till försäljning har begåvats med en bild på en Allegro så att man ska veta att den duger även till de exklusivaste av bilar. Kommer ihåg att Nisse längst bort på gatan som jag växte upp på hade en beige, innan dess hade han en mörkchokladbrun Leyland Princess. Den mannen måste ha haft anglosaxisk böjning då han även hade en fru som hette Märy vilket trots stavningen ljudar brittiskt. Bilmodellen Allegro var av typen "om vi inte har kört hela engelska motorindustrin i botten så kommer denna säkerligen fixa det", fyrkantig ratt och gasfjädring var en del av trixen för undvikande av försäljningssuccé. Idag skulle en dock vara välkommen på min gårdsplan, bara att se en överlevare skulle muntra upp kraftigt.

Lyxvarianten Vanden Plas, tänk om en fabrik idag skulle komma på en slik idé, exempelvis ta en Daewoo Matiz eller liknade och döpa om den till Chevrolet.Saxat från Wikipedia

Sedan British Leyland lagt ned försökte Innocenti även sälja Allegron under namnet Innocenti Regent i dess ställe. De tilltänkta kunderna tog sig en snabb titt på bilen, skrattade gott och gick sedan och köpte en Fiat istället.

Tips från coachen. Fönsterputs är förutom det uppenbara väldigt bra att använda när däck ska monteras, används av en del ända upp på VM-nivå.

1 kommentar:

  1. One of the most sad image cars I have ever seen. Though... the name was Allegro!`?

    SvaraRadera