söndag 18 mars 2012

Sving it

Lasse var här och tog en liten minisemester, passade samtidigt på att störa Gisslarboåns gäddor vilket gick sådär. Två stycken togs upp och lades varsamt tillbaka, ingen större än 8 kg.
I Lasses bil på vägen hem låg svingen till Tallisen inpackad, nästa destination bli ISR i Tumba för förlängning. Detta ska förhoppningsvis få den att börja sladda ut ur svängarna istället för att gå på bakhjulet. Just att den hjular istället för att släppa vid fullt påslag är inget som passar mig, om det skulle komma med på en bild skulle det se fränt ut med nerlägg och framhjulet i luften men det känns inte så fränt, okontrollerat är en bättre beskrivning. Nästa gång du ser en bild eller filmsnutt på en riktig racerförare som kranar på ut ur en böj med framhjulet i luften och cykeln lutandes i 30-40 grader så ha beundran, det är inte enkelt. Stoner lägger utöver det sen på en rejäl breddsladd men han är inte som andra, läste ett citat som löd ungefär: det kommer alltid finnas någon som är snabbare än dig, såvida du inte heter Casey Stoner.
Längre sving kommer även lösa andra problem hoppas jag, bromsning kommer bli bättre med tyngdpunkten förflyttad bakåt, startning blir enklare och annat med hoppas jag. Cykeln kommer få en hjulbas på ca 1300mm istället för 1225mm som idag. 50cc racern som lill-Klas dominerar med är 1330mm som jämförelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar