söndag 4 november 2012

Nonshinedagen

Nästa lördag så kommer det minsann utspelas trevligheter i Gisslarbo då ett tjog med motorintresserad ungdom kommer samlas klockan halvett för gemensamt samkväm. Ungefär två timmar senare kommer det fikas efter att alla har granskat omgivningen och dess lokaliteter noga. När fikat är över kommer kommer Gunnar Krax Karlsson dela med sig av sin visdom gällande tändstift under en timme eller två beroende på frågvisheten hos tidigare nämnda anhopning av ungdomar. Eventuellt går det att även handla ett stift eller fler till de hårt trimmade knarrar som behöver en nytändning. Kvällningen har nu säkerligen infunnit sig och då kommer alla av manligt kön iklä sig skjorta och kravatt av valfritt slag, flickorna får även de ha slips eller fluga om de vill men det är fritt. Mat och dryck kommer serveras och goda samtal kunna åtnjutas i matsalen, efter det kommer mer kaffe drickas samt eventuellt något annat gott beroende på tillgång, jag tycker om Calvados men konjak, whiskey (tycker mer om whiskey än whisky) eller annat destillat uppskattas det med.
Efter detta hårda schema blir det fria aktiviteter.
Om du hör till en av de som kommer hit så fundera på om du kan tillföra något, kanske visa upp ett extra fränt och fräsigt bygge eller bara en konstig pinal som vi andra kan förundras över, överaska mig.
Angående bilden så köpte jag en Husqvarna i stil med den på bilden idag osett på Blocket, hoppas att det är en 400 eller 450, det vore fränt. man lär ju hursomhelst bli varse när den hämtas, enligt min bulvan så var den ett bra objekt men skitig, eventuellt en sjuttiotvåa, riktigt gammal alltså.

3 kommentarer:

 1. Enligt Göran mittemot som har jobbat med dessa "gamlingar" så är det en -71 Six Days eftersom den har lysspole och exra kedjeskydd .
  Det är den gamla ramen men med den nya "flintamotorn" troligen 175 cc men kan även vara 250cc . Är det en 175-a så är det en likadan cykel som Steve Tell körde med . Allt enligt Göran .
  Runrun

  SvaraRadera
 2. Kommer det att finnas rusdrycker i form av en Bar på plats?

  SvaraRadera
 3. Rusdrycker kommer finnas, ingen bar dock. Öl och vin. De som tidigare varit med på förarmötena som detta är en avknoppning av har nog inte klagat på brist på detta. Har dock hört att en buss med dalingar ska dyka upp så det kanske går att gardera sig.

  SvaraRadera