torsdag 3 januari 2013

Sålt

Sälj aldrig nått! Det kloka rådet fick en vän för många år sedan av en man som hade, och förmodligen ännu har, en herrans massa intressanta prylar. En annan bekant har enligt utsago en enkelriktatskylt på sitt förråd, tänker jag efter sitter nog sådana, imaginära eller verkliga, på många bekantas förrådsinfarter.                                                                                                                       -Tycker liksom inte om när det rullar in pengar för det betyder som regel att någon pryl sålts, är ett snart bevingat uttryck upplockat från ytterligare en bekant.

 Även jag är naturligtvis en av de som hellre köper än säljer, detta trots att jag (men ingen tror mig) egentligen har en nästintill asketisk livsåskådning innebärande att jag eftersträvar en tillvaro befriad från jordiska ägodelar. När föremålet vilket intresset tappats för småningom är sålt (eller, onödigt ofta, bortbytt, antagligen beroende på att vi motormän som regel är av uppfattningen förr var bättre o förr härskade byteshandeln) så gapar ju ett hål i förrådet SAMTIDIGT som slantar bränner i fickan. Finns liksom bara en effektiv lösning på dessa problem...
 Å andra sidan, gubbar som dör ifrån guldgruvor som splittras för vinden av ointresserade,på området okunniga barn/släktingar känner vi alla exempel på. Heller inget eftersträvansvärt...Nå. Här är iallafall bildbevis på att jag sålt något, två raska ynglingar tar med glädje och iver över en Italiensk 80cc för vidare förvaltning/lek/brukande. För övrigt en rätt kul pryl, bara det faktum att den är Italiensk gör den lite intressant, 80cc motorvolym är ytterligare en intressant faktor (visar att du är trygg i din manlighet), likaså den diskret gröna färgen höjer intressantfaktorn. Hur den enda lilla tvåtaktsmotor som saknar den så för små tvåtaktsmotorer karakteristiska (och mysigt skrämmande/roande) effektpuckeln kunde döpas till Devil (jo, fabriksoriginal rätt igenom) är mer konstigt än intressant.

 Ödmjukt Sätermannen.

1 kommentar:

  1. Många ord t.o.m. kloka om prylägandet. Konsumtionsamhället bygger ju på köp, slit, och släng. Men vi är ju några som stretar emot och t.o.m. tar han om det som slängs och inte slänger förrän all räddning av prylarna är förbi. ( de som inte slänger ens då är det värre för)

    SvaraRadera