söndag 18 januari 2015

Yngve Svensson

 Minns ni första uppgiften i träslöjden, för mig var det en smörkniv som läraren sågade ut, den skulle putsas slät innan den var klar. Efter att ha filat och slipat en stund så ansågs den vara finfin och visades stolt upp för Yngve som läraren hette, han skickade mig och alla andra som kom i samma ärende för vidare puts, proceduren upprepades många varv innan Yngve med en uppgiven suck sa att det var ok. Stolt i triumf bars sedan den finaste smörkniven som gjorts hem till mamma som säkert höll med om att det var den finaste som nånsin gjorts. När sen den finaste smörkniven nånsin ska synas när tillverkaren har nått vuxen ålder undrar man vad Yngve tänkte, ser ut som om den kommer direkt från bandsågen.
Ungefär samma känsla infinner sig när det ska putsas klart i ett insug men turligt nog så behöver det inte vara så slätt, hade det varit för 30 år sedan skulle det enligt teorierna vara spegelblankt, då skulle jag nog inte ens försökt.
Ska vara raka
 Kopplingen började strula efter oljebyte, hällde i en skvätt dyrolja från Motlut, det var dumt gjort. Det slutade med brända mellanskivor, troligen så slirade kopplingen  på rakorna och skivorna överhettades. Har upplevt att det inte spinner bak som det brukar göra men kopplade inte att det var kopplingsvaj. Hällde förövrigt samma olja i XL250 racern som även den började slira i höstas, kommer inte använda den oljan igen, olja ska vara hal men kanske inte så slirig.
 Motorn är nu ihop, sitter även i ramen, ska bara fixa en sak till så är det klart för action igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar