tisdag 19 januari 2016

Made in Västmanland

 Tänka sig, Sätermannen är så misstänksam mot sin närmaste omgivning så han handlar till och med så enkla saker som kinatillverkade tändstift från utlandet, kanske blir så då man är från hans landsända.
Själv bor jag i Västmanland där männen är rejäla, pålitliga och kvinnfolket minst dubbelt så bra som karlarna. I den omgivningen kan man lita på sin grannar och även om Möklinta ligger långt bort från Gisslarbo så är det ändå det rätta landskapet.
Denna säsong förväntar sig alla landets sportredaktioner och förståsigpåare som exempelvis originalet som skriver detta att mästaren i förkrigsklassen åter igen kommer vara från Västmanland. Inte dock Gullvalla denna gång utan Gurra från Möklinta som nästan visade var skåpet ska stå på sista tävlingen på Gåsen förra året och kommer säkerligen vara försvinnande snabb i år på hans nyinförskaffade BSA.
När han inte dominerar sina heat på den så kommer han kunna glana på min nya BSA i 750-klassen och om han var men förvisso inte är en skrytsam typ förklara för alla att han gjort ventilstyrningarna i den och att den där Grandell var så nöjd med arbetet och menade att bättre än så kan det inte begäras bli då inget fanns att anmärka på.
Jag skulle kunnat göra dessa själv men då hade de inte blivit lika bra, ibland får man se sina begränsningar och leja ut arbetet och då gärna till en Västmanlänning så att det blir rätt.
Nu ska dessa skickas till en Stockholmare som fixar nästa fas, portning, ventilsäten, montera styrningar mm, slutligen så ska jag ordna fram lite ventiler och annat tillhörande skrot. Nollåttan kommer även han göra rätt då han inte gick i skolan den dagen som det lärdes ut hur fel görs, tyvärr var jag frisk den dagen så där är nog den svaga länken.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Här är ett "gilla" Thomas, bra med pennan är du!

    SvaraRadera