lördag 23 januari 2016

VM kval

Er utsände reste föregående helg för att bevittna/rapportera om kvalet till kvalet och självaste VM kvalet i den ädlaste av MC-sporter. Vännen Picken och Sätermannen fick njuta två finfina tävlingar i det Norrländska mörkret och en uppfriskande kyla.

Naturligtvis bor fint folk fint även när de är på resande fot. Här B&B ets matsal, notera den söta isländskan. 

 
Ivriga o entusiastiska förare presenteras inför Östersunds kval till kvalet.

Ivrig och entusiastisk publik inför Östersundsracet.

 VIP läktaren. Isracing är ingen märkvärdig sport.

VIP restaurangen är inte märkvärdig den heller.

Efter en god natts sömn och ett besök vid Ullfabrikens outlet för stödköp av fler/tjockare ullstrumpor och vantar reste vi vidare mot Strömsund och det egentliga VM kvalet

Bra saker händer bra människor, fick den här av en trevlig herre på parkeringen. Tack så mycket!

Strömsund bjöd på ett myllrande publikhav, med isracingmått mätt. Uppbilade Dalmasar, tågluffande Smålänningar, bussade gävleborgare och ditresta gamla storåkare från Västergötland blandade ut lokalbefolkningen.
Strömsund passade på att sätta ny standard och nytt världsrekord i banprepparering, tio maskiner.

Dagens svenskheat, samtliga fyra på linjen är blågula hjältar. (Som Nonshines pressfotograf får man inte de bästa presspassen...)

Inte ens VIP baren var särskilt märkvärdig. 

Prispallen fylldes av Ryssar, men de svenska framgångarna får ändå anses helt OK. Svenskar som körde till sig platser i VM-cirkusen blev den äldste mest rutinerade, Stefan Svensson och den, utan att förringa de andra, mest talangfyllde ynglingen, Ove Ledström. När vildcarden någon dag senare delats ut hade vi för första gången på många år FYRA svenskar med i VM! Nu hoppas vi att Svensson, Ledström, Daniel Hendersson och Niklas Kallin Svensson körningar borgar för både poäng till dem och ett växande svenskt intresse för denna anrika sporternas sport.

 Ödmjukt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar