onsdag 15 november 2017

Trist historia

 Se bild ovan på min fantastiskt översnygga Yamaharacer, nu är den inte min längre då den såldes i Mannheim till en före detta tjeckisk förare som skulle plocka upp karriären igen.
Fick trots allt en slant för maskinen och då skulle en ju kunna tro och hoppats på att något ännu fränare projekt skulle skaffats men så rättvist är inte livet.
Detta är vad degen nästan räckte till, en värmepump och då var inte ens den gamla sönder fast det var mest en tidsfråga. Servicekostnaden på den ersatta har varit femsiffrig vissa vintrar, bättre år har endast varit fyrsiffriga fakturor ramlat in.
Har även sålt en racer till för fyllnadsinbetalningen som saknades men då det blev en liten sudd över och bloggarn behövde piggas upp handlades en gammal Ducati in i veckan.

8 kommentarer:

  1. Har du även installerat NIBE Uplink så du kan övervaka och fjärrstyra vämepumpen :)

    SvaraRadera
  2. Gammal Ducati? Nu blir man nyfiken. Ska man tolka detta som en "teaser" för att man ska fortsätta besöka denna, som av vissa beskrivs som, webbens baksida?

    SvaraRadera
  3. Frågade faktiskt rörmokaren om detta med telefonistyrning, han visste inte men efter en stund så sa han att han trodde att det kanske var så. Uppskattade detta att han var en hantverkare med koll på sitt och det totala ointresset för så kallade moderna TV-telefonsappar.

    Ducatin är en teaser eller cliffhanger för att locka mindre vetande folk in på baksidan. Duccen är av en sån modell som jag drömt om länge men kanske glömt bort, tog en dag eller två innan drömmen kom tillbaka.

    SvaraRadera
  4. Förstår det, du kör med manuell övervakning. När du vaknar med istappar i skägget så vet du att det är något stort fel. Inte att det varit litet fel en längre tid som hade varit snabbt och billigt avhjälp :)

    SvaraRadera
  5. Du kanske minns att jag har en Nokiatelefon från 2009.
    Räknar förövrigt med att den nya värmepumpen är av typen töm och glöm.

    SvaraRadera
  6. Ha, du har väl en dator med web-browser iaf. Sen kan du glömma att värmepumpen skulle vara optimerad vid installationen. Åtminstone ifall det är en vanlig rörnisse som varit i farten för sådana brukar bara trycka Play (han isolerade väl rören åtminstone?). Det finns säkert pengar att spara för den som är intresserad. Men en uppkoppling mot internet kostar ju lite den med.

    SvaraRadera
  7. Jag har en dator med internet, hur skulle jag annars få ut Nonshinebloggen på webben, baksidan alltså.

    SvaraRadera