torsdag 29 mars 2012

Var är den där bävern

Då natur verkar ge mer kommentarer än fräna racermotorcyklar och framförallt bristen på dessa just nu så kör vi lite mer ett med naturen.
Är det någon som vet om en lokatt guppar med rumpan när den springer, om den gör det så var det en slik på vår tomt i förrgår, storlek stämde, rörelsemönster kändes ej igen av mig och svansföringen var hög. Det var även ganska mörkt så det var mest konturer som avslöjades. Om inte kissen struttar när den drar så var det säkert något annat blodtörstigt odjur som strök runt med ondskefulla avsikter.
Idag så kom det Domherrar på besök vilket gladde mig enormt, Bofink med men den har jag ingen relation till..
Nu på kvällen så var det så fint så en tur ner till Gisslarboån antogs, kastade lite med svirveln och lyssnade på kvällens ljud och mådde bra. Mitt största bekymmer var om en gädda skulle hugga men för att vara säker på att ingen större måste landas används ej tafs. Då kommer en bäver simmandes, stårandlös och blickstill länge och tittar på den innan den drar med ett rejält plask. En minut senare kommer den tillbaka, samma procedur med min imitation av en staty och gnagaren som simmar runt innan plasket kommer. Tredje gången struntar jag i om den är där eller inte och likaså struntar trädfällarn i mig. Står och kastar med spöt samtidigt som den simmar 10-15 meter ifrån mig, försöker träffa den med en spinnare men lyckas turligt nog inte. Då ringer telefonen, står och babblar i den, bävern bryr sig föga. Skygga djur de där bävrarna.
Ni som har lyssnat på Eddie Meduza känner igen rubriken, vem syftades den store skalden på när det språkades om Bävern.

8 kommentarer:

  1. Se vilka intressanta naturscener Du hittar nu när Du lämnat Stockholmsträsket. Angående hög svansföring på lynxen så blir man ju fundersam eftersom dom bara har en stump på ca 7cm men allt är ju relativt men en bäversvans går ju inte att ta fel på.

    En annan omas

    SvaraRadera
  2. Kanske det var en Bjärv eller rent av en sådan här http://unajosefina.blogg.se/images/2010/nyheter-11s20-kanin_272208w_76819247.jpg

    Beträffande Eddie's "bävrar", har ni lösdrift på sådana i trakten?

    SvaraRadera
  3. ...det bor ju en natur lyriker i dig Thomas...kul..!

    SvaraRadera
  4. Bävrar, älg och andra kryp hade vi i Huddinge också så där är skillnaden inte så stor. Domherrar, lokatter eller varg var mer sällsynt.
    Svans såg jag ingen på den förmodade lon men rumpan var hög, långa bakben.
    Angående lyriker så har jag nog alltid varit intresserad av djur, framförallt att läsa om dem. Charlie Boods serieliknande "Naturens under" var en stor favorit som liten.

    SvaraRadera
  5. då har mer gemensamt än motor, jag fick undervisning att teckna djur och då framför allt just fåglar av min bror som var konservator på fritiden. dvs; han stoppade upp allt från minkar, ekorrar,ugglor råttor ..you name it,,..och var medlem i fältbiologerna, och även jag,.. in the past. Jag har för övrigt vunnit en tävling i att namge 100 av våra svenska fåglar..:)(avd onödigt vetande)

    SvaraRadera
  6. Hög rumpa och långa bakben tyder på att det var varken en bäver eller domherre/fru.
    Alvarligt vad finnes för alternativ? Kappast Manxkatt.

    // Hans F

    SvaraRadera
  7. Har kikat på Youtube på lokatter och rörelsen var bekant. Jobbigt att nog ha sett en lo men inte vara helt säker.

    SvaraRadera