lördag 7 april 2012

Specialare

Godis på Nisses hylla i Orrefors. Mellan de lite mer ordinära motorerna från Jawa och Weslake tronar två stycken ovanlingar. Skulle kunna ha en tävling om vad det är men då skulle bara pappsen få briljera så avslöjandet kommer direkt. Den ena är en ERM, Endfors Racer motor gissas det att det är en förkortning av. Den andra är en Janne Johansson. Båda puffrorna är Jawabaserade fyrventilare och har ej gjort i mer än 10 exemplar enligt säker källa. Om de blev bra eller inte vats det ej men det kan vi säkert få info om i kommentatorsfältet snart. Undangömd på annan plats i garaget står den tusenmeterscykel som Nisse vann Kyrketorpsloppet på ett flertal gånger. Har en bekant som kört Speedway på hög nivå med ett flertal lag-SM-guld i sin samling. När vi språkar så brukar han allt som oftast komma in på just Kyrketorpsloppet som han körde en gång, det var visst skrämmande. Tyvärr går det inte att få bild på stor-Klas långbaneknarr då endast bakhjulet syns där den står. Den är hur som helst bestyckad med JAP och Drottlåda, innan den ställdes undan renoverades motorn i likhet med hyllvärmarna och är klar för start. Önskar att bild skulle kunnas tas då 1000metershojar med JAP är sevärda.

3 kommentarer:

 1. Krille Lövqvist vann överlägset första heatet från ytterspår med sin ERM i Göteborgs Speedway VM det året Anders Michanek blev världsmästare . Janne Johansson byggde en motor JRM speciellt åt Runo Wedin som skulle passa hans körstil Ramen kom till i Rolf Nilsson verkstad och motorplåtarna gjordes av Rune Grandell här i Finspång . Ekipaget vann Guldbarrelöpet i Danmark så nog gick dom fort i alla fall dom där fyrventilarna. Run run Rune

  SvaraRadera
 2. Intressant!

  Från det ena till det andra, har du några inputs ang. "Vårmarknad, Köping"?

  Kanske man skulle ta en tur ut i spenaten :-)

  SvaraRadera
 3. Följdfråga, kopplat till blogget (eller vad det nu kallas). Körs det 1000m bana mer, i Sverige?
  I östra grannlandet visiterades diverse sådana spektakulära lopp men jag har inte sett eller hört om sådana, nutida, här.

  SvaraRadera