torsdag 27 september 2012

Bromseriet på BSAn

 Började med att svarva bort onödigt skrot på skallarna, som info så lättar en M10 5 gram om en 15 graders fas svarvas. Inte blir skruven sämre heller så de fåtal minuter minuter som det tar är bra utnyttjade. Om en femhundring hade lagts på titan så hade 8 gram till försvunnit, det är lite mer svårmotiverat. Läste förövrigt om ny modell av cross från en japansk tillverkare som minsann hade gjort stora förbättringar jämfört med föregående årsmodell. Ny grafik och sidokåporna/nummerskyltarna hade blivit 4 gram lättare per sida, undrar hur motiverad man blir då att handla den nya uppdaterade.
Bromsslangar från Goodridge hittades i GSX750R lådan, passade bra utan modifiering. Skruvarna är monterade, i vår sedan ska de de låsas med tråd så ingen snor dem.
Började göra nya styren till cykeln denna kväll och fick tända TIGen vilket görs allt för sällan nu, har tappat handlaget men ska försök lägga en gräddsvets snart, kanske ta en bild på den och lägga ut den på min blogg.

3 kommentarer:

 1. Är det bilbutterix rostfria?

  SvaraRadera
 2. Skruven kommer från en burk med rostfritt som jag fick av Krom Fritte (name drop), kan vara Biltema men troligen inte. Skulle det vara Biltema skulle det störa mig föga, de är klassade som annan skruv och borde inte vara sämre.

  SvaraRadera
 3. Nu börjar jag bli avundsjuk på din frammända,jävligt snyggt.
  Lennart i Vittinge

  SvaraRadera