lördag 2 februari 2013

Dubbdäck

Ska dubba upp lillHondan men behöver tips. Kan tänka mig ett flertal olika varianter på utförande men tar tacksamt emot en enkel och bra metod. Knarren har två och en halv häst och vikten på hela ekipaget med kusk är ca 60-70 kilo så påfrestningarna är inte näst intill oändliga. På bilden så skjutsar en femårig Stella en tvårig Doris, idag är Doris fem men Stella är inte två.

3 kommentarer:

 1. Jag kan varmt rekommendera biltemas plåtskruv 87-115 den med sexkantskalle. Vi har här i Hedemora dubbat ett antal fordon med gott resultat. Det är bara att ta en skruvdragare och köra fast dom utitfrån och till våren så backar man maskinen och drar ur dom igen. Fixat på en halvtimme till en kostnad av 29,90 kr för 250 stycken. Jag hr dubbat såväl PW 80, Traktor, 4 hjuling som Albin med dessa.

  / Tomas

  SvaraRadera
 2. Smartex, det var ju en kalaslösning, tackar för den.

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte detsamma till grabbens 50 cc Cross. Så mätte jag gängan och insåg att spetsen skulle gå genom däcket och precis träffa innerslangen, även fast däcken (dubben) var fräscha. Istället köpte jag ett par King Tyres med findubb men de var fruktansvärda att kränga på och nu bävar jag för att kränga av igen. Å andra sidan fungerar de kanon både i skog och på is.

  SvaraRadera