måndag 25 februari 2013

Februari

 Först måste månaden Februari få lite beröm för gott uppförande. Bra väder har det varit länge med fina dagar som kunnat tillbringats med motorcykelåkning på olika sjöisar, räknade ut att jag kunnat rasta Husan sammanlagt 7 gånger redan sedan mitten av Januari och det på fem olika sjöar. Tycker du om att köra på is eller bara motorsport i största allmänhet så är Kolsva en utmärkt plats i på jorden för du kommer inte vara ensam. Annat bra med månaden är att det blir ljusare dag för dag så att man blir varse om att våren kommer, idag så märktes det bättre då taksmältningen var ihärdig, solen sken och värmen steg. Kort är den också.

Hittade ett sånt här bakhjul från en TZR125 idag och jag vet att det är en som kör i RD250-Cupen som har frågat efter ett, om du vet vem tipsa honom om jag nu har hittat hjulet. Ska visst funka bra på dessa Ellsies.
Avslutade kvällen med att korta ventiler, de ventilshims som behövs gick ej att uppbringa och försök med slipning av desamma gav ej önska resultat. Imorgon ska Malte Månsson ventilsslip sökas upp, det är inte Malte som äger den utan min far men jag tror att den ska finnas här någonstans. Har kortat insugarna med en halv millimeter i svarven men ska ska putsa den siste tiondelen med slipskiva.

4 kommentarer:

 1. Kan du be han göra ett par ventiler till en JAP 350 sidventilare på samma gång. Gratis å bums ;)

  Tror jag måste komma å besöka dig, med skjutmått i ena handen... kanske plånbok i andra? Nåt måste jag hitta på iaf.

  SvaraRadera
 2. Ventiler kan jag slöjda om så de passar men ventilämnen till gamla motorer har vi ej. Brukar vara skaft 8-9mm och det finns ej, upp till 7mm så kan vi nog finna något. Du och din familj är välkomna som alltid.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att vi har krav på 18" hjul i RD250 Cup. TZR125 är väl 17"?

  Johan

  SvaraRadera