söndag 19 juni 2016

Det går bra nu, eller inte

 Tänkte jag skulle finmecka lite Bimota, hade en bra plan som skulle resultera i att en uppsättning Keihin CR33 skulle hamna på motorn och få plats. Ramen har ett förhatligt rör som är draget bakom förgasarna som gör att det är omöjligt att montera Mikuni RS33 vilket vore första valet på jag har dessa i flertal på hyllan samt tycker de funkar fint.
Steg ett blev att byta mot kortare insugsgummin som kommer från något så udda som BMV K100
Keihin har lösa stosar som går att svarva om, på bilden ovan är de okortade, de kortades ner maximalt och glad i hågen så skulle jag bara montera, hade redan börjat fundera på gasvajrar och sånt innan det tog stopp. Fortfarande fick det ej plats samt att wirefästen och annat tar i toppen. Hur det än bändes och försöktes var det kört.
 Började då experimentera med annat och det mesta passade inte, Dellortobryggan funkar men den finns det ej insugsgummin till och tro mig, det har letats i timmar på webben efter slika, säkert tio olika firmor har fått förfrågan, inget har gett resultat.
Slutligen så visade det sig att GSXR 750 passar, men tråkigt nog är de ej godkända i klassen. Nu kan jag nog lägga ner det här Bimotan ett halvår till i brist på framgång.
Tror att 4 stycken Amal MK2 smoothbore skulle sitta fint, har du såna så hör av dig.

2 kommentarer:

  1. Vad satt det i original då?

    SvaraRadera
  2. Mikuni 29 smoothbore, de sitter nu på Rickmannen och de är ändå för små för denna motor.
    Har funderat på att låna tillbaka dessa men det är ingen bra idé, står där sen med en Rickman utan fuggar och en Bimota med fel sort.
    Förövrigt ett I-landsproblem känns det som, kollade även om Moto Martinens RS34or skulle vara användbara men de var lika stora som RS36orna som syns på bild.

    SvaraRadera