måndag 20 juni 2016

Raask enterprises

 Snyggt är det inte men lite kultigt, Sivert Raask tillverkade tillbakaflyttsatser redan då Vasa senast klippte skägget. Grovt och utan finess men det måste ha sålts tonvis av hans grunkor. Nu tillverkas det avgasrör som bullrar till customhojar och annat krom.
Har sett annonser på tyska hemsidor där det tas bra betalt för grejorna, konstiga de däringa tyskarna. 
Hörde en historia från en halvkänd trimmare som hade hört detta från en helkänd trimmare med bromsbänk. Bromsbänksinnehavaren ringde till Raaskfabriken och berättade att nu hade de slagit rekord i bromsbänken i effektändring efter avgasrörsbyte och detta med ett Raaskrör, i andra ändan på telefonlinjen kom det en förtjust motfråga om hur mycket det blev, minus 18 hästar mot original blev svaret.
Troligen en skröna då den som har bänken importerar och säljer massor med avgasrör som inte tillverkas i Småland.

2 kommentarer:

  1. Får mig att minnas en anekdot om den kära Trumpeten jag ägde ända fram till förra sommaren. Det Remus Sportauspuff som satt på fick ett härligt omdöme i en gammal BIKE test: Höjer vikten, men knappast effekten.

    SvaraRadera
  2. Sivert är en trevlig herre, ringde honom 2012 och undrade om han hade tillbakaflyttade till en Suzuki T250 -72, jo då han skulle bara kolla på gamla lagret, sen kom ett paket inklusive clipon och lyktfästen, kulturellt värre blev det.

    SvaraRadera