måndag 13 juni 2016

Våler 2016

Våler är inte min favoritbana vilket ni som har läst bloggen länge kanske vet, borde egentligen ha tränat på fredagen men då arbete behövde göras och just det där med att banan inte är någon favvis stannade jag hemma den dagen.
Började med tidsträning på BSAn som fortfarande inte levererar och var till och med efter Pelle på startplattan vilket gladde honom vad det verkade enormt, på racet blev det värre och jag bröt då det började gå tungt i motorn. Kommer nog låta den stå en stund innan det börjas om igen.
Peckett & Mcnab Suzukin trilskades också och gick inte alls bra, tappade orken på lika sätt som i Tyskland och en analytisk felsökning sa förgasarna och det var västan rätt, kranen var boven. Nya grejor monterades och sen trodde jag det skulle gå. Startade på plats 10 vilket inte är min normala position men kom upp på fjärde efter ett varv och efter lite fajt med Rune Vangen så startades jakten på en undflyende Guzziåkande Knut Holte som körde fort, tog i rejält men lyckades inte minska luckan nämnvärt, 2-3 sekunder efter innan de första varvningarna dök upp och där infann sig turen för mig men inte för Knut som missade att komma om dessa innan kurvorna och fick lägga sig bakom, detta hände två varv i rad och sen var jag ifatt. Suzukin går helt enkelt fortare rakt fram och om han inte har tillräcklig lucka ut på rakan så är det så att han blir tvåa vilket var vad han blev. Tyckte nästan (bara nästan) att han förtjänade att vinna då det måste krävas mycket att köra en Guzzi så fort som han gör. Min bästa varvtid var förövrigt inte så imponerande, Rune, Knut och Claes Gruvald körde snabbare men det räcker inte att köra ett kvickt varv då och då utan alla rundor ska fixas. Alla mina varv förutom det första höll sig inom en sekund marginal.  
Till söndagen ändrades det lite med gaffeln och det blev bra, gick upp i ledning på tredje varvet och höll sen den platsen de resterande.
Två segrar till med Pecketten, den cykeln är en bra sak att ha om en tycker om att komma först i mål.


3 kommentarer: