torsdag 28 juli 2016

Ännu en gång

 Sen det börjades köras med småHondan förra säsongen så har det gått åt kolvar och cylinderlopp i mängd, detta är nog sjätte gången ni som följer denna webbens avigsida får se bild på en XL250 cylle i en svarv. Sjätte kolven som ska i nu, ungefär varannan gång är det inte en kolv som borde vara där utan bara en temporär för att få åka lite, så även denna gång. Kommer nu bli 285cc och en Triumph Trident blir donator.
Kommunism är min favoritidealism, eller inte. Verktyg kunde de trots allt göra kommunisterna och min gissning är att för att få ihop bra de vapen som krävs för att få en socialiststat att fungera så där fint som det gör på pappret så krävs just bra vapen för att få folket att förstå det fina och för att tillverka fina vapen krävs fina verktyg.
Cylinderloppsmätaren från DDR är riktigt fin, till och med lådan utstrålar finfin kvalitet men det är väl egentligen så att det är kanonrörslopp som den är tillverkad för att mäta.
Kanske var det trots allt så att det fanns tyskar kvar i Östtyskland som satte stolthet att vara just tyska men i så fall även samma sak med ryssar, mina Sovjetiska micrometrar är svåra att klaga på gällande kvaliteten. Tur att det finns någon positiv bieffekt med vapen.
Har förövrigt honat loppet till XLen idag och då använt henolja, det du Sätermannen, ordet finns och det går att använda till något vettigt.

1 kommentar:

  1. Se nu bara till att inte skjuta något med det nysvarvade kanonröret.

    SvaraRadera