onsdag 18 januari 2017

Kval

Ja, då åsyftas förstås inte alla de helvetets kval Baronen måste genomlidit när han i sin desperation först, förgäves, sökte få Sätermannens uppmärksamhet genom rent felaktiga, falska och omogna påhopp på såväl goda motorcyklar från Öst som sprakande stift från orienten.
 Nej. Jag pratar inte ens om den fullständigt förtvivlade lösningen att ansluta sig till facebook för att slutligen någonstans på något vis få nåågon uppmärksamhet. Nej...

 Jag pratar naturligtvis om det VM-kval i Isracing som två glada gossar från Säter gav sig till Strömsund för att bevittna. Att denna 50 - mila resa enkel är att betrakta som en korttripp i issammanhang bevisades av att vi där stötte på bekanta från såväl Hedemora och Heby som Holland.


Uppradade inför striden på "Blanken", alltså den okörda isen i första heatet, står kvällens kämpar, hjältar och förebilder. De som med glädje och iver reser i dagar för att i norra Sveriges minusgrader köra några minuter till en kostnad av flera tusen kronor är inte sillmjölkar o gnällspikar...

Parc ferme där kvällens andrereserv kostar på sig lite häng efter ett, precis som förstereserven,  mycket väl förättat värv. Reserver som kliver in och bråkar om heatsegern i ett VM-kval får anses som reserver av god klass.

Hemmasonen Jimmy Olsén hade en anständig dag på jobbet, här nedan ses han efter en slutlig sjätteplats vandra iväg mot VM. Med sig dit får han också tvenne landsmän, veteranen Stefan Svensson som med sin rutin och sitt kunnande återigen deltar. Samt den unge, lovande, blivande Svenske mästaren, redan rutinerade gossen Ove Ledström som sin ungdom till trots deltar för andra gången. Naturligtvis önskar vi dessa envisa kämpar ett välförtjänt lycka till under den långa GP-serien. 


Ödmjukt
1 kommentar:

  1. Jag tror du överdriver din egen persons viktighet. Kommunister och dess produkter kommer klagas på oavsett.

    SvaraRadera