tisdag 3 januari 2017

Kylskåpet

Fick denna bild skickad till mig, skåpet kommer från det numera brandhärjade Ekens mc och har nog nu förpassats till återvinningens vitvaruavdelning. Trist historia det där med branden på Södermälarstrand.
När jag var yngre trodde jag inte alls att det var farligt med lite eld, kunde köra vinkelslipar varsomhelst osv. Nu upplevs det tvärtom att det nojas lite väl mycket från min sida fast det är förhoppningsvis en noja som kommer belöna sig genom att inget händer alls.

5 kommentarer:

 1. Det där är något av en förfalskning faktiskt. Under många år stod ett grönt 70-talsskåp som gradvis förskönades med allehanda klistermärken. När det gröna väl hade gjort sitt och ersattes med detta moderna aggregat, kände vi oss naturligtvis tvungna att flytta över dekalerna. Tog sin runda tid men man vill ju trivas.
  Föga anade vi då att någon skulle få för sig att tända eld på hela bygget.
  Nu är det historia och kommer väl som mycket annat blekna med tiden. Men jäklar vad kul det var så länge det varade!
  Henke

  SvaraRadera
 2. Det var alltid spännande att kliva in på Eken, var nog där ett tiotal gånger och även för en sån som jag som knappt alls är intresserad av motorcyklar fanns det något att titta på.
  Tror att det finns bilder från Ekens på SVT öppet arkiv, ett gäng halvbekantingar som pratar om motorcyklar och annat väsentligt. Någon kanske hittar det och kan lägga en länk här.

  SvaraRadera
 3. Ett, för sin tid, rätt ok teveprogram som hette "Grabbarna i garaget" spelades in där. Man kollade in omika aspekter av hojlivet som GGN, classic racing, Mälaren Runt mm. Finns på Svt Öppet arkiv (tror jag) och är värt att kolla in.
  Spelades in på 80-talet och det såg exakt likadant ut på klubben fram till 28 september 2016.
  Henke

  SvaraRadera
 4. Hittade inget i öppet arkiv men däremot på youtube.
  https://www.youtube.com/watch?v=hGKxxQ3iJ5c

  SvaraRadera
 5. Måste även berömma för omtanken om kylskåpsdekalerna, respekt för detaljerna.

  SvaraRadera