måndag 25 mars 2013

Bättre loggor förr

Hittade en NOS dubbelburk med Carborundum, den är så där riktigt snygg som amerikanska grejor kan vara. Kommer från Niagara Falls i Staten New York och det finns en Harry "Professorna" Lundberger historia om denna plats. Han ska ha varit på en turistresa / rundtur i USA och fallen skulle inspekteras vilket är kutym vid slika tillställningar. Harry ska då ha ställt sig upp i bussen och beordrat stopp och belägg på momangen då han skymtade Carborundumfabriken. Ska sedan ha förklarat för alla med passagerarna viktigheten gällande åsynen av denna byggnad samt även berättat om receptet i slippastan i detalj för alla medresande. Intresset detta ämne måste ha varit stort hos Harry och säkerligen blev det det bland en busslast svenska turister efter detta, eller inte.
Om historien är sann vets det icke, träffade Harry ett flertal gånger varje år under min uppväxt men brukade inte lyssna så mycket på hans prat, denna har nog hörts i andra hand. Krax kan förhoppningsvis verifiera eller om det vore så tråkigt dementera denna skröna. Har själv svårt att placera honom i en buss med turister på tur, känns lite osannolikt.

2 kommentarer:

  1. Intressant att man kan registrera en kemisk förening som varumärke.

    Hur fungerar sånt förresten? Säg att jag skulle registrera Kiselkarbid som varumärke i Sverige. Skulle jag få Carborundum's advokatbyrå på halsen då med multibiljondollarstämning?

    SvaraRadera
  2. Har för mej att det var MC Nytt som bjöd Harry på amerikaresan där även HD fabriken besöktes . Harry hade visst några kommentarer ang. HD,s dubbelkamsracers som fanns på HD museet.
    Runrun

    SvaraRadera