söndag 11 augusti 2013

Pajsare deluxe

Hade tidigare denna vecka besök av ett gäng finnar som var på väg till Hockenheim, den röda Hondan blev tvåcylindrig redan i Stockholm men de hankade sig till Kolsva för att få delar. Resan med två cylindrar borta torde varit ganska seg då den är seg med alla fyra igång.
 Utöver Hondorna så fanns det en Yamaha XS650 i samma stil som skymtas i bakgrunden samt en nyare knarr. Killen som körde CB350 hade en andrahoj i form av en turbobusa hemma i Finland, viss skillnad på knarr.
Lockets ursprung är väl inte okänt, i Finland kallas dessa kanistrar "jerrykanna" och inte som i Sverige Jeepdunk. I detta specifika fall har nog finnarna rätt på vad som är vad och vi fel.
De hade turligt nog ett flertal dagar på sig att klara resan till Tyskland och föga förvånande så var deras första planerade stopp hos Wrenchmonkees i Köpenhamn som kanske inte har uppfunnit stilen som dessa hojar har men säkerligen gjort den känd.

1 kommentar:

  1. Såg dedär på Hydet Hillclimb och var imponerad att dom tagit såpass långt. Fatta att redan en resa till Kolsva är ett äventyr. Än värre att köra till Tyskland och tillbaka.

    SvaraRadera