fredag 9 augusti 2013

Peugeot J9

En J9a är lite av en drömbil för mig, känns som ett idealt fordon för racinghelger i flärd och glamour. Tråkigt nog verkar tillgången på dessa idealbilar begränsad i detta land då åtskilliga blocketsökningar alltid ger noll i resultat. Finns i en längre variant än den avbildade och just den är den som enligt min åsikt är den man ska ha. Modellen är till skillnad från de flesta andra skåp från tiden rymlig inuti, lågt golv, brett mellan väggarna och framförallt snygg. Jämför med annat från vilken tid som helst så kommer troligen ingen bil ge så mycket lastvolym kontra yttervolym, troligen dubbelt upp mot något jämförbart tyskt elände som av någon outgrundlig anledning har åtnjutit en oförklarlig popularitet i Sverige. En dag kanske drömmen slår in, hoppas egentligen inte det då illusioner om sakers förträfflighet kan spricka. Är ändå säker på att en Mercafantasts slika skulle göra det efter en tur i en J9a.

4 kommentarer:

 1. Inte tänte du väl överge den italienska matronan för en fransyska?

  Det finns väl Ducato husbilar?

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är avståndet nästan lika stort som utbudet, men de finns att få tag i

  http://www.leboncoin.fr/_vehicules_/offres/ile_de_france/occasions/?f=a&th=1&q=j9

  SvaraRadera
 3. De finns att hitta i andra länder men drömmen kanske ska vara just en dröm.
  Fiat är ett ok alternativ under tiden som det väntas, har faktiskt funderingar på ett för mig otippat val av framtida fortskaffningsmedel. den dagen det händer kommer jag få göra avbön.

  SvaraRadera
 4. Jo, drömmar är ofta bäst som just sådana. Leboncoin är fullt av material att drömma om ffa när det gäller mindre last och paketvagnar

  SvaraRadera