måndag 12 augusti 2013

Yamaha XJ750 Seca

Ibland blir får man småle lite på kneget, rotade runt bland XJ750 motordelar och så dök staken med tillhörande kolv upp i röran. Smidd Wiseco och lättad och polerad stake, troligen finns 3 st lika till i samma plastback men det räckte med en för att bli lite glad. Det händer lite då och då att det dyker upp trimbitar men just XJ750 är ett otippad ämne för massering, ni som vet hur den ser ut klykar varför förvåningen infann sig vid fyndet. Modellen har en minst sagt egen stil, Yamaha blandade och gav friskt i början av åttiotalet med designmässiga citroner som ZX550 och XJ650/750 med pärlor som RD 125-350. Citronerna har kardan och kardan är aldrig fränt, inte ens på MV Agusta.

3 kommentarer:

 1. 400 SECA måste varit värst, extremt töntig :)

  / Magnus

  SvaraRadera
 2. 400 Seca är en härlig suring, brukade vinna testerna i klassen då den var ny, var även dyrast. Idag vinner den inget.

  SvaraRadera
 3. Hade en gång en slik cykel som tjänstehoj. Fler konstigheter än roligheter kan man sammanfatta den som utan att vara alltför elak. Oftast blir det kul när någon lägger energi på att trimma nått oväntat, här blir det bara oväntat... Om jag inte minns fel hade den väl bla en wirereglerad hydraulbroms?

  SvaraRadera