måndag 3 februari 2014

Misstag

 Borde ju ha fattat att ingen skulle bry sig om båtar även om de har fräna motorer. Är ju annars ett säkert ämne att sänka standarden på en blogg med. Provar ett nästan lika säkert kort i samma standardsänkekategori, sidovagnar.
 Det fanns ett par med BMW Rennsportmotorer på mässan, tycka vad man vill om den bayerska motorfabriken men med dessa puffror fick de en hit. Inte för det det var tänkt även om minnet säger mig att ett VM-silver bärgades i 500 ca 1956 med en RS54 i soloutförande. Under 20 år var de helt dominerande i sidovagnsracingen med ett par fåtaliga undantag då andra tyskar som Helmut Fath och båtmotortillverkaren König sabbade statistiken.
Sista titeln togs 1974 eller 1975 med en RS54 och var då även sista fyrtaktaren som vann i 500cc. Det ekipaget var i Linköping för ett par år sedan och spred välljud, trimmad boxer på högvarv låter extrafränt, insprutad och utvecklad under 20 år gissar jag att den ger över 70 hästar på hjulet. Hörde förövrigt idag ett rykte om att två stycken som varit framgångsrika inom nordisk classic racing med solocyklar eventuellt börja med sidovagn ihop. Kan bli en kombination som slår.

5 kommentarer:

 1. Du är ganska kortfattad i dina kommentarer, det är skönt det med.
  Se om du babblar mer på lördag.

  SvaraRadera
 2. Härlig moj, önskar att jag hade en sån motor, mer sånt. KRAX

  SvaraRadera
 3. Stöldbegärlig, kättinglås!

  SvaraRadera